AGENDA ZILEI: 25 octombrie 2023

Au trecut: 299 zile / Au mai ramas: 67 zile

ZIUA DE 25 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE: În anul 1917, începe Revolutia din Octombrie. În anul 1965, s fost înfiintat, la Mangalia, primul Muzeu al Marinei. În anul 2001, Microsoft a lansat sistemul de operare Windows XP.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfintii Mucenici Marcian si Martirie. Greco-catolic: Sfintii Mucenici Marcian si Martirie. Romano-catolic: Ss. Crisant si Daria, soti m.; Mina, ostas m.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 14-15 grade Celsiul, iar cele minime, între 10-11 grade Celsius. Partial noros.

SOARELE rasare la ora 07.55 si apune la ora 18.23.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.66; Franc elvetian: 5.22; Lira sterlina: 5.71;

MAXIMA ZILEI: A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger. (Nichita Stanescu74)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta): Planteaza copaci ?i sprijina marcile ?i comunitatile care o fac. Verificati aceste marci care planteaza copaci atunci când faceti o achizitie. (28)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Doamna Bovary   (de Gustave Flaubert).

Doamna Bovary – Gustave Flaubert, despre o tânara prinsa între casatoria conventionala ?i banala ?i propriile dorinte care o împing catre adulter, un portret psihologic ?i erotic al femeii care a depa?it cu mult imaginea general acceptata despre aceasta în epoca în care a fost scrisa.

GlasulMM
GlasulMM