AGENDA ZILEI: 26 iunie 2024

Au trecut: 177 zile / Au mai rămas: 188 zile

ZIUA DE 26 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1819, este patentată bicicleta. În anul 1906, în localitatea franceză Le Mans, 32 de mașini concurează la primul Grand Prix din lume. În anul 1945, a fost semantă, la San Francisco, Carta Națiunilor Unite. În anul 1963, președintele american Kennedy ține un discurs în Berlin.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul cuvios David din Tesalonic. Greco-catolic: Sfântul cuvios David din Tesalonic. Romano-catolic: Ss. Ioan și Paul.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 28-29 grade Celsiul, iar cele minime, între 18-19 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 05.27 și apune la ora 21.27.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.63; Franc elvețian: 5.19; Lira sterlină: 5.88;

MAXIMA ZILEI: „Chiar și un ceas stricat are dreptate de doua ori pe zi.”

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): La munte, mergeti pe carare pentru a nu eroda solul si pentru a nu antrena prabusirile!

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Puterea prezentului  (de Eckhart Tolle).

Puterea prezentului este o provocare pentru fiecare dintre noi. Cartea ”Puterea prezentului” te ajută să ai o imagine a realității care reflectă adevărul despre noi înșine. Pentru că mintea poate fi un instrument extraordinar, dar în acelaşi timp este și principala sursă a anxietăţii noastre.

Trecutul ar putea să ne omoare într-o bună zi dacă nu învățăm să trăim și să acceptăm prezentul.  Eckhart Tolle explică în cuvinte simple că ne putem elibera de suferință și anxietate atunci când vom înțelege rolul pe care îl jucăm în generarea propriei dureri. ”Puterea prezentului” este un bestseller internațional, fiind tradusă în 33 de limbi.

 

 

GlasulMM
GlasulMM