AGENDA ZILEI: 29 aprilie 2024

Au trecut: 119 zile / Au mai ramas: 246 zile

ZIUA DE 29 APRILIE ÎN ISTORIE:  În anul 1661, dinastia chinezească Ming ocupă Taiwanul.În anul 1868 s-a înființat Filarmonica Română, care poartă numele lui George Enescu. În anul 1945, cancelarul Germaniei, Adolf Hitler se căsătorește cu Eva Braun. În anul 2011, are loc căsătoria prințului William cu Kate Middleton.

ANIVERSĂRI: Ziua internațională a dansului. Ziua Veteranilor de Război din România.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfinții nouă mucenici din Cizic.Greco-catolic: Sfinții nouă mucenici din Cizic.Sf. Memnon, făcătorul de minuni.Romano-catolic: Sf. Ecaterina din Siena, patroană a Europei;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 23 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 9 și 10 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 6.11 si apune la ora 20.36.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.63; Franc elvetian: 5.08; Lira sterlina: 5.80;

MAXIMA ZILEI: Un om care vede lumea la cincizeci de ani la fel cum a vazut-o la douazeci de ani, a pierdut treizeci de ani din viata ! (Muhammad Ali) (30)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):   Folosiți energie regenerabilă, cum ar fi energie din panourile solare, pentru a vă crea propria energie și electricitate. Gândiți-vă mai departe, cum ar fi ca panourile solare de pe acoperiș să vă alimentezi casa, sau chiar luminile solare mici pentru balcon sau hol.(18)

O CARTE PE ZI:  Arta subtilă a nepăsării – de Mark Manson

În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi” mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor.
Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. (mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM