AGENDA ZILEI: 29 martie 2024

Au trecut: 88 zile / Au mai ramas: 277 zile

ZIUA DE 29 MARTIE ÎN ISTORIE: În anul 1599, cardinalul Bathory decine principe al Transilvaniei; În anul 1792, regele Gustav al III-lea, al Suediei, moare, după ce a fost împușcat în spate, la un bal mascat. Este urmat la tron de fiul său. În anul 1923, intră în vigoare Constituția României adoptată în urma Marii Uniri. În anul 1973, ultimii soldați americani părăsesc sudul Vietnamului. În anul 2004, România este admisă în NATO. În anul 2005, trei ziariști români sunt răpiți în Irak

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor; Denia Canonului Mare; Greco-catolic: Sf. Marcu al Aretusei; diac. Chiril și cei împreună cu ei; Canonul cel Mare; Romano-catolic: Sf. Eustasie.

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 10 și 11 grade Celsius. Noros.

SOARELE răsare la ora 6.09 si apune la ora 18.51.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvetian: 5.06; Lira sterlina: 5.79;

MAXIMA ZILEI: Uneori ai succes… iar alteori inveti. (Robert Kiyosaki283)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Reciclați orice nu puteți refolosi, cum ar fi produsele din plastic, aluminiu și hârtie. Un obiectiv de care trebuie să țineți cont atunci când deveniți mai ecologici este să evitați ca lucrurile/deșeurile sa ajungă în depozitele de deșeuri, iar reciclarea este o modalitate excelentă de a face asta. (23).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul Numărul 2, de David Foenkinos:

„În anul 1999 începeau audițiile pentru rolul lui Harry Potter, iar cel care urma să fie ales avea să devină celebru în întreaga lume. Sute de actori au fost audiați. În cele din urmă, au rămas doar doi. Acest roman spune povestea celui care nu a fost ales.” (Ed. Humanitas Fiction; trad. Iuliana Glăvan)

GlasulMM
GlasulMM