AGENDA ZILEI: 3 martie 2024

Au trecut: 62 zile / Au mai ramas: 303 zile

ZIUA DE 3 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1075, se proclamă autoritatea universală a papei. În anul 1845, Florida devine al 27-lea stat al SUA. În anul 1878, este semnat Tratatul de la San Stefano, prin care este recunoscută independența României. În anul 1923, apare la New York prima ediție a revistei Time. În anul 1955, Elvis Presley apare pentru prima dată la televizor. În anul 1969, se lansează Apollo 9.

Calendar religios

Ortodox: Sfintii Mucenici Eutropiu, Cleonic si Vasilisc.

Greco-catolic :Sf. m. Eutropiu, Cleonic și Vasilisc.

Romano-catolic: Ss. Cunegunda, împ.; Marin, ostaş m

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 11 și 12 grade Celsiul, iar cele minime, între 6 și 7 grade Celsius. Parțial noros.

SOARELE răsare la ora 7.01 si apune la ora 18.13.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.22; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: SNimic nu este interesant daca nu esti interesat. (Helen MacInness247)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Plantează copaci și sprijină mărcile și comunitățile care o fac. Verificați aceste mărci care plantează copaci atunci când faceți o achiziție (28).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Pajiștea Dragonului” (de Scarlett Thomas)

O carte ingenioasă, plină de originalitate, pe care nu trebuie s-o ratezi dacă ți-a plăcut Harry Potter. ”Fascinanta carte… Unul din cele mai inteligente fantasy-uri pe care le-am citit.” – Neil Gaiman

La Școala specială pentru Talentați, Tulburați și Ciudați, Effie Truelove încearcă să recupereze cărțile rare bunicului său dispărut într-un accident straniu. Cărțile sunt în mâna unui Diber, membru al unei societăți secrete care încearcă să distrugă lumea. Aventura prin care trece Effie o va purta în Lumea Cealaltă și o va ajuta să-și descopere puterile magice. Are de înfruntat un dragon, pe care trebuie să-l învingă pentru a scăpa de la moarte pe toate victimele sale. (https://www.bucurialecturii.ro/8-carti-pentru-fanii-harry-potter/)

GlasulMM
GlasulMM