AGENDA ZILEI: 30 mai 2024

Au trecut: 151 zile / Au mai rămas: 218 zile

ZIUA DE 31 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1859, este pornit orologiul Big Ben din Londra. În anul 1911, se lansează la apă vasul Titanic. În anul 1961, Uniunea Africii de  Sud devine Africa de Sud. În anul 2019, are loc vizita apostolică a Papei Francisc în România timp de trei zile. Este a doua vizită a unui suveran Pontif, după cea din 1999, a Papei Ioan Paul al II-ea.

ANIVERSARE: Ziua Rezervistului Militar.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul apostol Ermie. Greco-catolic: Sfântul apostol Ermie. Romano-catolic: BVizita Sf Fecioare Maria.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 23-24 grade Celsiul, iar cele minime, între 12-13 grade Celsius. Posibil ploaie (40%).

SOARELE răsare la ora 05.32 și apune la ora 21.13.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.60; Franc elvețian: 5.07; Lira sterlină: 5.85;

MAXIMA ZILEI: Pentru a-ți asigura o stare bună de sănătate mănâncă ușor, respiră adânc, trăiește modest, cultivează-ți bucuria și păstrează-ți interesul pentru viață. (William Londen).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Gatiti cu ajutorul gazului natural! Este mult mai econom decat placile electrice.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Scurtă istorie a șapte crime (de Marlon James), de la Librăria Cărturești.

Scurtă istorie a șapte crime e o carte căreia trebuie să-i acorzi timp, răbdare, dar care te va răsplăti cu umor, cu o perspectivă foarte diferită asupra lumii și a societății, cu personaje care îți vor rămâne mult timp în minte, atât ele, cât și replicile lor. Totul începe în Jamaica, în 1976, cu o tentativă eșuată de a-l asasina pe Bob Marley. Dar cartea nu e despre celebrul cântăreț reggae. E despre instabilitate politică, droguri, violență, despre oameni simpli pe care-i paște pericolul la fiecare pas. O poveste care se întinde pe durata a 30 de ani, a cărei acțiune complexă te va uimi și stârni la fiecare pas și ale cărei personaje memorabile – asasini, lorzi ai drogurilor, politicieni, agenți CIA și nu numai – te vor fascina.

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM