AGENDA ZILEI: 30 mai 2024

Au trecut: 150 zile / Au mai rămas: 219 zile

ZIUA DE 30 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1574, Henric al III-lea devine rege al Franței. În anul 1935, orașul Quetta (Pakistan) a fost distrus de un cutremur. Au murit peste 20.000 de oameni. În anul 1975, este fondată Agenția Spațială Europeană. În anul 1982, Spania devine membru NATO.

ANIVERSARE: Ziua Gardianului Public.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Cuvios Isachie Mărturisitorul. Greco-catolic: Sf. Cuv. Isachie. Romano-catolic: Ss. Ferdinanad, rege.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 20-21 grade Celsiul, iar cele minime, între 12-13 grade Celsius. Cer variabil.

SOARELE răsare la ora 05.32 și apune la ora 21.14.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.58; Franc elvetian: 5.02; Lira sterlina: 5.85;

MAXIMA ZILEI: Este important sa iti recunosti progresul si sa fii mandru de implinirile tale. Impartaseste-ti realizarile cu ceilalti. Lauda-te putin. Recunoasterea si sprijinul celor din jur te ajuta sa evoluezi. (Rosemarie Rossetti)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Evitati scurgerile de apa! Un robinet care picura inseamna aproximativ 12 litri de apa risipite pe zi. Nu risipiți apa. Este o resursă prețioasă.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Acolo unde cântă racii (de Delia Owens), de la Librăria Cărturești.

Cauți o carte bună de citit în vacanță în care să descoperi o poveste de supraviețuire, o subtilă poveste de dragoste, din care să nu lipsească misterul și crima, dar nici detaliile despre natură? Nu e o combinație ușor de întâlnit, dar Acolo unde cântă racii întrunește cerințele. Kya Clark este o fetiță abandonată de familie și societate, care își trăiește viața în mijlocul naturii încă de la de la cinci ani. O protagonistă puternică, care în ciuda vieții sale marcate de pierdere, singurătate, deznădejde și prejudecăți, îți dezvăluie lucruri importante despre speranță, maturitate și curaj.

GlasulMM
GlasulMM