AGENDA ZILEI: 4 iunie 2024

Au trecut: 155 zile / Au mai rămas: 214 zile

ZIUA DE 4 IUNIE ÎN ISTORIE: În anul 1919, Congresul american aprobă cel de-al 19-lea amendament al Constituției SUA, care garantează dreptul la vot al femeilor. În anul 1989, În Polonia au loc alegeri câștigate de celebrul sindicat Solidaritatea, condus de Lech Walesa, singura mișcare muncitorească independentă întâlnită vreodată într-un stat comunist; la 19 august 1989, s-a format primul guvern postcomunist. În anul 1898, au avut loc tragicele evenimente din Piața Tienanmen; armata a invadat piața și a reprimat sângeros mișcarea de la Beijing.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfintii Zotic, Atal, Camasis si Filip de la Niculitel.

Greco-catolic: Sf. aep. Mitrofan al Constantinopolului; Sf. m. Zotic, Atal, Camasie și Filip din Niculițel.

Romano-catolic: Sf. Francisc Caracciolo, pr.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 21-22 grade Celsiul, iar cele minime, între 14-15 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 05.29 și apune la ora 21.17.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvețian: 5.06; Lira sterlină: 5.83;

MAXIMA ZILEI: Un om sarac nu este cel fara bani. Un om sarac este cel care nu are niciun vis. (Henry Ford) (56)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Izolați-vă casa pentru a păstra căldura și a reduce consumul de energie. Energia irosită înseamnă și bani risipiți și nimănui nu îi place asta! (16)

O CARTE PE ZI: Cele 5 limbaje ale iubirii de Gary Chapman

Dr. Gary Chapman (n. 1938) este unul dintre cei mai renumiți consilieri din lume pe probleme de familie. De peste 35 de ani susține conferințe pe teme de mariaj și educație a copiilor în fața unui public numeros. El însuși căsătorit de peste 45 de ani cu Karolyn și tată a doi copii, oferă și ședințe private de consiliere maritală. Cartea este o colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru oricine își dorește o familie cu adevărat fericită.

 

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM