AGENDA ZILEI: 4 martie 2024

Au trecut: 63 zile / Au mai ramas: 302 zile

ZIUA DE 4 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1789, se întrunește primul Congres al Stelelor Unite. În anul 1821, oastea lui Tudor Vladimirescu ocupă Slatina. În anul 1907, 2000 de țărani răsculați pătrund în Botoșani. În anul 1945, Finlanda declară război Germaniei naziste. În anul 1966, John Lennon (The Beatles) declară într-un interviu: Acum suntem mai populari decât Isus. În anul 1977, se produce unul dintre cle mai grave cutremure din România.

Calendar religios

Ortodox: Sfantul Gherasim de la Iordan.

Greco-catolic :Sf. cuv. Gherasim de la Iordan.

Romano-catolic: Sf. Cazimir, rege.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 15 și 16 grade Celsiul, iar cele minime, între 6 și 7 grade Celsius. Senin.

SOARELE răsare la ora 6.59 si apune la ora 18.15.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.59; Franc elvetian: 5.22; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Numai cei care sfarma lanturile si descatuseaza cugetul omenesc sunt adevarati oameni. (E. Heminguay248)

UN SFAT PE ZI (ca sa ai grija de planeta ta):  Cumpărați mai puține lucruri, în general, îmbrățișând un stil de viață mai minimalist. Mai puține lucruri înseamnă mai puțină producție și mai puține deșeuri. (29).

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Ursul și privighetoare” (de Katherine Arden)

Ursul și privighetoare este o carte fascinantă, un basm irezistibil, care te va fermeca definitiv. Te vei îndrăgosti de eroina principală și vei rămâne cu gândul la poveste mult timp după ce ai terminat-o.

Într-un sat din nordul Rusiei, oamenii au trăit cu certitudinea că demonii se află printre ei. Vasilisa Petrovna, cel mai mic copil al unui boier bogat și moștenitor al magiei antice, nu este doar convinsă, ci îi și vede. Ea poate observa spirite și creaturi diverse, însă a păstrat secretul până când tatăl ei aduce acasă o nouă mireasă. Aceasta îi interzice lui Vasya să comunice cu spiritele. Fata i se împotrivește, încercând să țină spiritele vii pentru a proteja satul și comunitatea. Dar când recoltele devin tot mai slabe și tot felul de rele se abat asupra satului, este timpul ca Vasilisa să-și descopere adevăratele puteri. (https://www.bucurialecturii.ro/8-carti-pentru-fanii-harry-potter/)

GlasulMM
GlasulMM