AGENDA ZILEI: 5 iulie 2024

Au trecut: 186 zile / Au mai rămas: 179 zile

ZIUA DE 5 IULIE ÎN ISTORIE: În anul 1830, Franța invadează Algeria. În anul 1884, Camerun intră în posesia Germaniei. În anul 1954, BBC difuzează primul buletin de știri de televiziune. În anul 1989, se difuzează primul episod din serialul Seinfeld. În anul 1996, s-a născut Dolly, prima oaie clonată din lume.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfântul Atanasie de la Aton. Greco-catolic: Sf. Marta, mama Sf. Simeon. Romano-catolic: Sf. Anton M. Zaccaria.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 24-25 grade Celsiul, iar cele minime, între 14-15 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 05.33 și apune la ora 21.26.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.60; Franc elvețian: 5.11; Lira sterlină: 5.87;

MAXIMA ZILEI: „Doar cei ce pot vedea ceea ce este invizibil pot realiza imposibilul” (Patrick Snow).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Ferestrele cu geamuri duble economisesc 10% din energie. In lipsa acestora, puteti sa puneti draperii in fata ferestrelor pentru a castiga cateva grade.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Rătăcirile fetei nesăbuite (de Mario Vergas Llosa).

După ce citești această carte, ”nesăbuită” capată un alt sens. Poate romantic. Poate nostalgic. Mario Vragas Llosa a scris această carte când avea 70 de ani, însă povestea de dragoste este scrisă cu dragoste tinerească. Pentru că este o poveste de dragoste, una dintre cele mai frumoase. Și nu o poți lăsa din mână până nu o termini.

Și cum orice poveste începe cu ”a fost odată”, povestea de dragoste a lui Ricardo începe la 10 ani, când se îndrăgostește de o domnișoară chiliană, pe nume Lily. Nu are de unde să știe că această dragoste îl vor costa 40 de ani din viață și îl va urmări pe 3 continente.

GlasulMM
GlasulMM