AGENDA ZILEI: 7 iunie 2024

Au trecut: 188 zile / Au mai rămas: 177 zile

ZIUA DE 7 IULIE ÎN ISTORIE: În anul 1456, la 25 de ani după execuție, Papa Calixt al III-lea, a retras acuzația de erezie adusă Ioanei d Arc. În anul 1898, SUA anexează Insulele Hawaii. În anul 1985, Boris Becker, jucător de tenis german câștigă finala masculină a Wimbledon-ului, la vârsta de 17 ani și 7 luni. În anul 2005, mai multe explozii teroriste zguduie sistemul de transport din Londra.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfânta muceniță Chiriachi. Greco-catolic: Sfântul cuvios Toma. Sf. m. Chiriachi. Romano-catolic: Fer. Benedict al XI-lea.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, valorile maxime de temperatură se vor situa între 25-26 grade Celsiul, iar cele minime, între 15-16 grade Celsius. Cer senin.

SOARELE răsare la ora 05.27 și apune la ora 21.21.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.57; Franc elvețian: 5.12; Lira sterlină: 5.84;

MAXIMA ZILEI: „Nu aștepta. Niciodată nu va fi timpul potrivit” (Napoleon Hill).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Cateva panouri solare pot acoperi 50% din nevoile de apa calda si de incalzire dintr-o casa.

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Alchimistul (de Paulo Coelho).

”Alchimistul”, extraordinarul roman al lui Paulo Coelho, a inspirat milioane de cititori din întreaga lume. Cartea este uluitoare prin simplitatea și înțelepciunea ei.

Plină de culoare, evocatoare și profund umană, povestea lui Santiago este o mărturie etern valabilă despre cum ne putem schimba urmându-ne visele și despre cât este de important să ne ascultăm inima.

De la apariție, ”Alchimistul” a fost tradus în 81 de limbi, a stabilit recorduri absolute de vânzări și a schimbat nenumărate vieți.

 

 

 

GlasulMM
GlasulMM