AGENDA ZILEI: 7 mai 2024

Au trecut: 128 zile / Au mai rămas: 238 zile

ZIUA DE 7 MAI ÎN ISTORIE: În anul 1960, Sovietul Suprem îl alege pe Leonid Brejnev în funcția de președinte al Prezidiului în locul mareșalului Kliment Voroșilov care, la 79 de ani, s-a retras din viața publică. În anul 1886, echipa de fotbal Steaua București a cucerit, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni, învingând în finală, după executarea loviturilor de la 11 m, cu 2–0, echipa spaniolă FC Barcelona. Portarul Duckadam a reușit o performanță unică în lume – a apărat 4 lovituri de la 11 metri.

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfintele Pasti; Invierea Domnului – sarbatoarea luminii si a bucuriei; Aratarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim.

Greco-catolic: A III-A ZI DE PAȘTI. Arătarea pe cer a Sf. Cruci la Ierusalim; Sf. m. Acachie.

Romano-catolic: Ss. Roza Venerini, călug.; Ghizela, regină;

PROGNOZA METEO:  Valorile maxime de temperatura se vor situa între 18 și 19 grade Celsiul, iar cele minime, între 11 și 12 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 5.58 si apune la ora 20.47.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.65; Franc elvetian: 5.09; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Mintile extraordinare discuta despre idei marete, mintile obisnuite discuta despre evenimente, mintile mici discuta despre oameni. (Eleanor Roosevelt) (38)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta):  Reciclați orice nu puteți refolosi, cum ar fi produsele din plastic, aluminiu și hârtie. Un obiectiv de care trebuie să țineți cont atunci când deveniți mai ecologici este să evitați ca lucrurile/deșeurile sa ajungă în depozitele de deșeuri, iar reciclarea este o modalitate excelentă de a face asta. (23)

O CARTE PE ZI:  Hoțul de cărți de Markus Zusak

Această carte captivantă ne poartă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și ne oferă o perspectivă inedită asupra unui subiect deja complex – iubirea pentru cărți și puterea cuvintelor.Povestea este spusă din perspectiva neobișnuită a Morții, care devine naratorul în această odisee emoțională. În mijlocul haosului și a terorii naziste, Liesel Meminger, o tânără germană, descoperă farmecul și puterea cuvintelor în timp ce fură cărți și le împărtășește cu ceilalți locuitori ai micului ei oraș.(mamadebebelin.com)

GlasulMM
GlasulMM