AGENDA ZILEI: 8 iulie 2024

Au trecut: 189 zile / Au mai rămas: 176 zile

ZIUA DE 8 IULIE ÎN ISTORIE: În anul 1497, Vasco da Gama începe prima călătorie pe mare din Europa spre India. În anul 1869, la Timișoara s-a inaugurat prima linie de tramvai tras de cai din Europa. În anul 1901, în Franța, viteza autovehicoleloor este limitată la 10 km/h. În anul 1947, are loc incidentul OZN de la Roswell.

CALENDAR RELIGIOS: Ortodox: Sfinții Epitect și Astion. Greco-catolic: Sfântul mucenic Procopie. Romano-catolic: Ss. Aquila și Priscilla.

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatură se vor situa între 31-32 grade Celsiul, iar cele minime, între 20-21 grade Celsius.

SOARELE răsare la ora 05.35 și apune la ora 21.24.

CURS VALUTAR: Euro: 4.97; Dolar SUA: 4.60; Franc elvețian: 5.11; Lira sterlină: 5.87;

MAXIMA ZILEI: „Ai incredere și acționează ca și cum ar fi imposibil să eșuezi” (Charles F. Kettering).

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Preferați legumele și fructele de sezon care nu necesita un tratament anume si sunt cultivate in regiunea vostra!

O CARTE PE ZI: Azi vă recomandăm volumul Adam și Eva (de Liviu Rebreanu).

Șapte povești, aceeași dragoste, același sfârșit. Alte situații, alte decoruri, același bărbat, aceeași femeie. Cartea te poartă în jurul lumii, prin diversitatea culturilor mitice şi actuale, de la Egipt și Mesopotamia în Italia și Franța. ”Adam și Eva” este pentru cei care cred că dacă dragoste nu e, nimic nu e, pentru cei care aleg să creadă în suflete pereche și în… reîncarnare. ”Un bărbat din milioanele de bărbaţi doreşte pe o singură femeie din milioanele de femei. Unul singur şi una singură! Adam şi Eva! Căutarea reciprocă, inconştientă şi irezistibilă, e însuşi rostul vieţii omului.”

GlasulMM
GlasulMM