AJOFM MARAMUREȘ. Luna mai, luna promovării economiei sociale

În Uniunea Europeană, economia socială este o sursă de muncă salariată pentru peste 6 % din populația activă, oferind aproape 14 milioane de locuri de muncă remunerate în țările membre.

Cu ocazia Lunii promovării economiei sociale, mai mulți antreprenori locali s-au reunit ieri în cadrul unui eveniment special prin care AJOFM Maramureș, în parteneriat cu ASSOC Baia Mare, și-a propus să conștientizeze lumea despre importanța dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate.

Masă rotundă, desfășurată chiar la sediul unei intreprinderi socoale din Baia Mare, a avut tema ,,De la concept la implementarea economiei sociale în județul Maramureș”.

„Scopul acestei întâlnirii a fost de a sublinia importanța economiei sociale, a recunoașterii potențialului ei, încurajarea cooperării şi solidarității sociale și de a prezenta modele de bune practici.”Scopul acestei întâlnirii a fost de a sublinia importanța economiei sociale, a recunoașterii potențialului ei, încurajarea cooperării şi solidarității sociale și de a prezenta modele de bune practici.

Economia socială poate fi privită ca o coloana vertebrală a economiei locale, ea nu numai că contribuie la creșterea calității vieții dar are rolul de a uni oamenii din comunitate și are ca obiectiv principal creşterea calitativă şi cantitativă a ocupării, prin crearea și menținerea de locuri de muncă pe termen lung”, a declarat directorul executiv al AJOFM Maramureș, Mihaela Oana Oșanu.

Mihai ROMAN

cm
cm