SEMNĂTURI. DJ 108 A Gârdani- limită județ Sălaj va fi reabilitat cu peste 66 milioane de lei

Un nou drum județean va fi modernizat. Este vorba despre drumul județean care leagă comuna Gârdani de județul Sălaj, aproape 17 km de drum pe care se va putea circula în curând în condiții europene.

Liderul administrației județene, Ionel Bogdan, a ținut să arate că odată cu semnarea acestui contract se continuă modernizarea infrastructurii rutiere din județul Maramureș, pentru ca toți participanții la trafic să circule în condiții de siguranță.

„În acest sens, am semnat un nou contract de finanțare, în valoare de 66,4 milioane de lei, privind reabilitarea și modernizarea a 16,16 kilometri de drum județean, pe DJ 108A Gârdani – limită județul Sălaj. DJ 108A este un drum foarte important, de legătură cu judeţul vecin, Sălaj, un drum care nu a mai fost reabilitat de mulți ani și este absolut necesară implementarea acestui proiect de reabilitare. Lucrările de modernizare și reabilitare se vor realiza în localitățile Ulmeni, Sălsig și Gârdani.

În prezent suntem în faza de licitație publică pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție. Durata de execuţie a contractului de proiectare și execuție este de 360 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care: 180 de zile etapa I – de proiectare, inclusiv aprobare de către supervizor, obținerea autorizației de construire și emiterea ordinului administrativ de începere a execuției lucrărilor – şi 180 de zile etapa a II-a – de execuţie efectivă a lucrărilor. Valoarea finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de peste 57 milioane de lei, iar valoarea finanţată de Judeţul Maramureş este de 9,3 milioane lei.

Mulțumesc domnului ministru Cseke Attila pentru sprijinul pe care îl oferă proiectelor județului Maramureș. De asemenea, mulțumesc colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș pentru munca depusă atât pentru realizarea acestui proiect, cât și a celorlalte proiectele aflate în portofoliul Consiliului Județean”, precizează Ionel Bogdan.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA