ALEGERI. Stomatologii din Maramureș, îndemnați să meargă la vot

Patronatul Medicilor Stomatologi din România (PMSR) a făcut un îndemn public către membrii săi şi către toţi stomatologii din ţară să se mobilizeze şi să meargă la vot la alegerile ce urmează a avea loc la Colegiile teritoriale, respectiv Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR).

„Patronatul Medicilor Stomatologi din România nu are un candidat la aceste alegeri, nici nu susţine un alt candidat în mod special, dar îşi exprimă dorinţa ca aceste alegeri la CMSR să fie corecte şi transparente, lucru pentru care a şi luptat, cerând în ultimele luni punctual autorităţilor competente schimbarea regulamentului electoral.

PMSR îşi doreşte ca persoanele alese în funcţii de conducere a CMSR să fie integre şi fără pată, în contextul în care acestea vor reprezenta interesele profesionale ale tuturor medicilor stomatologi din România.

Ministrul Sănătăţii. prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat recent la masa rotundă ,,Creşterea accesului populaţiei la vaccinarea ALEGERI STOMATOLOGIantigripală”, organizată de COPAC la Sala Comisiei de Sănătate de la Camera Deputaţilor, că ,,marea majoritate a oamenilor care lucrează în spitale sau în alte instituţii medicale îşi fac datoria, fără să condiţioneze în vreun fel actul medical. Dar aducerea la suprafaţă a unor astfel de situaţii, din păcate, blamează întreg corpul medical. Corpul medical trebuie să reacţioneze. Există organismele profesionale care trebuie să aibă o poziţie publică foarte clară, chiar dacă urmează alegeri ale corpurilor în instituţiile care reprezintă corpul profesional. Nu cred că este important atât să fii ales, să fii popular, este important să fii responsabil, să ai o deontologie şi o conştiinţă profesională curată ca să reprezinţi cu cinste corpul medical. Cred că acesta este răspunsul şi asta trebuie să fie atitudinea”.

PMSR este de acord cu profilul candidaţilor la CMSR creionat de Ministrul Sănătăţii: să fie responsabili, să aibă o deontologie şi o conştiinţă profesională curată ca să reprezinte cu cinste corpul medical şi adaugă şi faptul că aceştia trebuie să dea dovadă de transparenţă şi deschidere în a consulta organizaţiile care-i reprezintă pe medicii stomatologi atunci când iau decizii legate de activitatea profesională a acestora”, precizează Colegiul amintit.

Au fost depuse o serie de memorii şi documente atât către instituţiile statului, cât şi către CMSR, legate de schimbarea regulamentului electoral.

Marcel ȘERBAN

dh
dh