ÎN JUDEȚUL VECIN. Nouă militari răniți, unul foarte grav, în urma exploziei unei grenade

O grenadă a explodat azi, 18 octombrie, în timpul unui exerciţiu desfășurat într-un poligon al Ministerului Apărării din localitatea Crasna (judeţul Sălaj). Nouă persoane au fost rănite, dintre care una foarte grav.

„Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei şedinţe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu”, din Şimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Reprezentaţii ISU Sălaj au informat că au găsit nouă persoane rănite. Acestea au fost evaluate medical şi transportate la UPU SMURD Zalău. Au intervenit trei ambulanţe, autospeciala de transport victime multiple şi elicopterul SMURD de la Jibou. Victimele au fost preluate conştiente şi cooperante şi predate medicilor, pentru evaluare.

Mihai ROMAN

foto arhivă
cm
cm