ALERTĂ – Maramureșul, sub cod portocaliu de vijelii

Avem avertizare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie, județul Maramureș fiind vizat de un cod portocaliu care intră în vigoare în curând. Până atunci însă avem COD GALBEN în perioada 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 10.00. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

ANM avertizează că duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, local în jumătatea de nord a țării și izolat în rest.
Avem și COD PORTOCALIU în intervalul 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6.00, perioadă în care în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA