AMENINȚARE. Politicianul Costel Pîrvănoiu, vizat de atacuri virtuale

Politicianul Costel Pîrvănoiu a fost recent ținta unor atacuri virtuale și manipulări în mediul online. Într-o postare pe contul său de Facebook, Pîrvănoiu a împărtășit cu susținătorii săi două incidente notabile care au stârnit îngrijorare în rândul comunității online.

Politicianul a dezvăluit că, de câteva zile, pe rețelele de socializare circulă un sondaj de opinie care îl vizează direct.

”Le mulțumesc frumos celor care iau în calcul candidatura mea pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare și, nu în ultimul rând, dumneavoastră, celor care m-ați votat! Singura problemă este aceea că eu NU FAC PARTE din partidul SOS al doamnei Șoșoacă. Momentan, nu fac parte din niciun partid politic. Dacă mă voi angrena într-un nou proiect, voi face acel pas numai într-o echipă cu care voi putea conlucra în favoarea dumneavoastră, a celor ce aveți așteptări din partea mea și a acelei echipe și vă promit că o voi face public imediat”, a declarat Costel Pîrvănoiu.

Pîrvănoiu a mai adus în atenția publicului și problema unui cont fals care i-a purtat numele pe platforma de socializare Facebook. În special, el a menționat o cerere de prietenie trimisă de un cont fals în data de 20 ianuarie, subliniind că astfel de practici sunt încercări ale unor indivizi de a-i afecta imaginea și, probabil, de a-i compromite contul.

Pîrvănoiu și-a exprimat recunoștința către echipa Facebook pentru reacția promptă în blocarea acestor conturi suspecte.

”În contextul în care tehnologia evoluează rapid, iar campaniile electorale se desfășoară tot mai mult în mediul online, politicienii devin vulnerabili la astfel de atacuri. Utilizatorii de internet trebuie să fie conștienți de riscurile create de existența conturilor false și să ia măsuri de precauție înainte de a interacționa cu astfel de solicitări”, a subliniat Andrei I., specialist IT.

Costel Pîrvănoiu a mai punctat importanța unității în fața provocărilor contemporane și a îndemnat comunitatea să rămână vigilentă în fața acestor amenințări digitale. Cu deosebită considerație, Pîrvănoiu a reafirmat respectul său față de cei care îl susțin și a subliniat importanța păstrării integrității și transparenței în mediul online.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica