ANAF. Ghid de înființare a asociațiilor sau fundațiilor

ANAF a publicat Ghidul asociațiilor, fundațiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Astfel, pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, a fost publicat  Ghidul asociațiilor, fundațiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, la rubrica /Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.
”Materialul informativ se adresează asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor constituite în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare.
Într-o manieră accesibilă și simplificată, Ghidul oferă informații despre înființarea asociațiilor, fundațiilor și federațiilor, înregistrarea fiscală, impozitul pe profit, alte obligații declarative sau modalitatea de interacțiune cu Agenția.
Informații suplimentare pot fi obținute telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabilil – Contact-center, la numărul de telefon 031.403.91.60 sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale”, precizează reprezentanții ANAF.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA