APROBATĂ ÎN SENAT. Ziua Națională a Salvamont România, celebrată în 1 august

Senatul României a aprobat de curând proiectul legislativ prin care s-a legiferat data de 1 August ca “Zi națională a Salvamont România”. Activitatea de salvare montană în România aniversează 120 de ani de istorie oficială, ţara noastră putându-se mândri ca fiind una dintre primele ţări care şi-au înfiinţat structuri de salvare montană, iar o serie de acte normative au asigurat, de-a lungul timpului, un bun cadru legislativ ce a permis dezvoltarea acestei activităţi la un nivel profesional foarte ridicat.
”Salvamont România a devenit în 120 de ani un nume recunoscut şi apreciat pe plan internaţional, intervenind în diferite acțiuni de salvare, inclusiv peste hotare în diferite situații de urgență. Din respect pentru salvatori și viețile salvate de-a lungul timpului, Salvamont România merită cu prisosințǎ aprecierea noastră și o zi in care să le aniversăm jertfa lor neobosită.
Prin declararea zilei de 1 August ca zi națională a ”Salvamont Romania” toți compatrioții ne arătăm respectul față de munca, pasiunea și profesia montaniarzilor care își riscă propria viață, devenind la fiecare intervenție adevărați eroi. Dacă salvezi o viață salvezi o lume întreagă!”, a precizat Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA