DSP MARAMUREȘ. Ivette-Alessandra Ilea, condamnată să facă muncă în folosul comunității

Ivette-Alessandra Ilea, care a ocupat funcția de director economic în cadrul DSP Maramureș, va trebui să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunității, potrivit deciziei instanței Tribunalului Maramureș. Mai mult, aceasta își pierde și funcția de director. Vă redăm mai jos, pe scurt, principalele aspecte ale sentinței:

”Stabileşte în sarcina inculpatei Ilea Ivette-Alessandra pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (patru acte materiale).

În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal, stabileşte în sarcina inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a teza I şi teza a II-a Cod penal şi de art. 66 alin. 1 lit. b Cod penal, pe o durată de 2 ani. În temeiul art. 83 și art. 84 Cod penal, dispune amânarea aplicării pedepsei principale de 2 ani închisoare, precum şi a pedepsei complementare, pe un termen de supraveghere de 2 ani care urmează a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei.

Pe perioada termenului de supraveghere, conform art. 85 alin. 1 Cod penal, inculpata Ilea Ivette-Alessandra trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Maramureș la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b, c şi j Cod penal, impune inculpatei Ilea Ivette-Alessandra următoarele obligaţii:

– de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban sau Direcția Poliției Locale, pe o perioadă de 40 de zile;

– de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate;

de a nu ocupa funcţia publică de director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Marmureş/al altor direcţii de sănătate publică din ţară. 

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA