ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Primăvara e plină de culoare și bucurie la târgul de mărțișor din VIVO! Baia Mare. Până în 1 martie, veți fi întâmpinați cu flori, mărțișoare și cadouri. La standuri veți găsi: obiecte handmade și mici cadouri pentru suflet, flori, decorațiuni deosebite, bijuterii, lumânări și tot ceea ce poate aduce veselie la început de primăvară.

Pentru că 2024 este un an bisect, cei născuți în 29 februarie sunt sărbătoriți astăzi la Planetariul Baia Mare în cadrul unui program special numit ”Intrare doar cu buletinul”. Accesul este gratuit pentru sărbătoriții acestei zile.

Prof. univ. dr. habil Coralia Adina Cotoraci își va oficializa candidatura pentru funcția de rector al Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad. Evenimentul are loc începând cu ora 16, în cadrul filialei din Baia Mare, în aula universității situată pe strada Culturii nr. 5.

De la ora 17, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează lansarea volumului de poezii „Umblau îngerii”, a unsprezecea carte a autorului Mircea Grumaz, apărut la Editura Pandaprint, Baia Mare, 2024. Vor lua cuvântul despre carte și autor: Dana Gagniuc-Buzura și Marian Baroian.

Teatrul Municipal Baia Mare găzduiește, de la orele 17 și 19, SuperMegaUltraImproshow. Coordonator: Andrei Han, coproducție Teatrul Municipal Baia Mare și Asociația Culturală ARTSPOT.

De la ora 18, în Salonul Artelor, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează conferința „Prevenția – cheia sănătății”. Prezintă: Laszlo Ferenczy, terapeut naturist, certificat ETI.

La fel ca în fiecare joi, de la ora 19, în Călinești, la Gospodăria lui Victoru Știrbuțului nr. 194, au loc ateliere meșteșugărești, hori și jocuri bătrânești, sub coordonarea prof. Măriuca Verdeș. Înscrieri la 0765/126.734.

O nouă seară legendară de karaoke la Log Out, începând cu ora 21. Cea mai bună voce va primi o sticlă de vin. În plus, fiecare curajos va primi (imediat după ce își împărtășește talentul) câte un shot de Jagermeister. Informații și rezervări: 0748/667.252. Intrarea liberă.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica