DIMINEAȚĂ. Zona Pirita, luată cu asalt de autoritățile locale, polițiști și jandarmi

Reprezentanți ai Primăriei Municipiului Baia Mare, însoțiți de polițiști și jandarmi, au descins astăzi dis-de-dimineață pe Pirită, cunoscută ca fiind una dintre cele mai rău famate zone ale orașului. Scopul acțiunii a fost acela de a recenzare atât a persoanelor care locuiesc acolo, cât și a construcțiilor ridicate ilegal în vederea stopării fenomenului de extindere a situațiilor înfracționale și contravenționale generate din această zonă.

”Vom rade toate construcțiile de aici”, a anunțat primarul interimar Doru Dăncuș subliniind că, în primă fază, se va face inventarierea clădirilor ilegale. ”Va trebui să tratăm cu atenție fiecare caz în parte, iar unde s-au petrecut ilegalități vom recurge la măsuri”, a adăugat primarul interimar.

Persoanele care locuiesc în această zonă acționează pe raza municipiului Baia Mare unde recurg la infracțiuni precum: cerșetorie, agresiuni, furtuni. De asemenea, dețin atelaje și sunt crescători de cabaline, animale întâlnite adesea prin oraș. Întreg fenomenul a generat, cel puțin în ultima perioadă, peste 120 de reclamații înregistrate de Poliția Locală Baia Mare.

”Vom notifica aceste persoane să părăsească zona, vom da termene și, apoi, vom curăța tot ceea ce este de curățat, cu toate riscurile pe care ni le asumăm. Le-am cerut colegilor să acționeze în spiritul și litera legii fără a încălca drepturile și libertățile oamenilor, fără a leza drepturile unor persoane minoritare și pentru a preîntâmpina anumite acțiuni care s-ar putea îndrepta împotriva noastră”, a mai punctat Doru Dăncuș.

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica