ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

De la ora 10, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

De la ora 12, la Casa de Cultură Vișeu de Sus, va avea loc lansarea volumelor I-IV din lucrarea „Oameni de seamă ai Maramureșului Voievodal”, autor profesor Aurel Ghilezan. Invitat: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare. „Aceste tomuri conțin interviuri ori portrete ample ale celor care au izbutit în profesie. Este prima oglindă de acest fel dăruită Maramureșului. Încă un merit al acestei aventuri cu mari foloase este acela că profesorul i-a întors cu fața spre spațiul natal pe mulți maramureșeni care s-au stabilit prin alte părți ale lumii” (Gheorghe Pârja).

În data de 1 martie, centrul comercial Baia Mare Value Centre sărbătorește venirea primăverii în cel mai dulce mod posibil! Fiecare doamnă și domnișoară care trece pragul, între orele 16 și 20, va fi întâmpinată cu mărțișoare dulci.

Asociația ”Oameni Buni” Baia Mare organizează, de la ora 17, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, un atelier creativ de primăvară. Rezervări se fac la 0745/824.458 Alina Daczer. Atelierele creative sunt oferite gratuit pacienților oncologici și aparținătorilor acestora.

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare marchează Ziua Internațională a Femeii prin mesaje de felicitare adresate femeilor, în ipostazele ei de mamă, soție, soră, prietenă etc. Proiectul se adresează bibliotecilor aflate sub coordonarea metodică a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, cu participarea elevilor de la școli și licee din județ. Cele mai bune lucrări urmează a fi premiate în cadrul unei expoziții, care va putea fi vizitată în perioada 1-13 martie, în holul mare al instituției.

Odată cu venirea primăverii, sunteți invitați să descoperiți magia poeziei, muzicii și culorilor cu spectacolul „Romanţa Anonimilor”, programat de la ora 19, la sala Teatrului Ararat. Spectacolul, construit pe versurile lirice ale lui Ion Minulescu, îi aduce în scenă pe actorii Claudiu Pintican și Wanda Tamaș. Prețul unui bilet este 40 întreg/ 20 lei cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari. Doamnele și domnișoarele beneficiază de intrare liberă. Informații suplimentare și rezervări la numerele: 0723/275.912 sau 0740/043.136.

Se dă startul unei noi grupe de salsa și bachata pentru începători, la Galactic Dance Studio (str. Culturii nr. 5, etaj 3, Baia Mare). Cursul are loc în fiecare vineri, între orele 19 și 20. În cazul în care dorești și alte informații legate de acest curs, poți scie un mesaj la 0757/483.128.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica