ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Promoții de primăvară la Faimar Baia Mare. Sunteți așteptați cu drag să participați la expoziția cu vânzare de produse ceramice care are loc între orele 8 și 13,30, la sediul societății. Va fi o oportunitate de a achiziționa o gamă largă de produse la prețuri minime.

De la ora 10, la Teatrul de Păpuși din Baia Mare, copiii pot urmări povestea ”Fata babei și fata moșneagului”, de Ion Creangă, transpusă scenic de actorii-păpușari. Cei mici, dar și cei mari sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi. Preț bilet: 10 lei.

Asociația ”Energia mișcării” vă provoacă la o nouă aventură/ explorare spre Defileul Lăpușului și Cetatea Chioarului, evadare și deconectare din stresul cotidian, spre conectare la minunata Mamă Natură. Copiii sunt bineveniți, începând cu 5/ 6 ani și care au o condiție fizica potrivită pentru o activitate in natură de cel puțin 4-5 ore. Startul se dă la ora 10, în parcarea de la Cabana “Pe Creangă” din Buteasa-Râu nr. 121. Va fi traseu ușor/ mediu din perspectiva gradului de dificultate al porțiunilor tehnice, a diferenței de nivel și kilometri parcurși (aproximativ 10-13km), iar ca și durată: 5-6 ore. Participarea este gratuită.

Între orele 11 și 14, în Baia Mare, va fi marcat evenimentul aniversar ”20 de ani ai Federației YMCA România și 105 ani de YMCA în țara noastră”. Prima parte a evenimentul va avea loc în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ al Județului Maramureș (intrarea de la Consiliul Judetean Maramureș) și va continua la YMCA HUB, situat pe strada Gh. Șincai 31, parter. Aniversarea marchează și inaugurarea Hub-ului YMCA din România – un spațiu sigur pentru învățare, creștere și împuternicire dedicat tinerilor, programelor create cu și pentru refugiații ucraineni (program afterschool, suport angajare and integrare în comunitate, program de sănătate mintală/ terapie), programelor naționale și internaționale pentru tineri, instruirilor și seminariilor desfășurate de YMCA, altor evenimente comunitare, fiind creat cu sprijinul financiar al YMCA Europe și YMCA SUA. Acest spațiu care găzduiește și Biroul Național al YMCA România este primul Hub național și internațional din zonă.

Maramureș plai cu dor, pregătește-te de un show, râsete și voie bună cu ”No, amu” împreună. Da, ați înțeles bine, trupa ”No, amu” vine în Baia Mare cu un show de comedie improvizat pe loc, la Rapido, str. Petofi Șandor nr. 13, de la ora 18,30. Intrarea este liberă, rezervare la Rapido (0720/440.055).

Petrecere latino pentru toți iubitorii de bachata, salsa și kizomba, de la ora 20, la Galactic Dance Studio. Dress code: gypsy style. Informații la 0743/031.650 (WhatsApp).

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica