ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Între orele 9 și 13, în Sala de conferințe de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare, Asociația pentru SMURD Maramureș organizează un curs teoretic și practic intitulat „Basic Life Support” pentru voluntarii Asociației pentru SMURD Maramureș. Moderator: dr. Mirela Pasc, medic primar medicină de urgență.

În sala Justinian Arhiepiscopul a Centrului Cultural Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației are loc, de la ora 14, vernisajul expoziției de pictură ”Poemul florilor”, semnată de Lidia Buleandră.

Un nou schimb gratuit de haine și obiecte la Greenys Baia Mare (str. Teatrului 2), între orele 17 și 19. Exemple de ce poți să duci: haine pentru adulți și copii, curate și fără găuri; încălțăminte; cărți și semne de carte; boluri, farfurii, oale și alte obiecte de bucătărie; ghivece, cu sau fără plante în ele; electronice (nu electrocasnice), funcționale și de dimensiuni mici; jocuri; rechizite; ghiozdane; obiecte de artizanat; instrumente muzicale; rame; bibelouri; pături; covoare; bețişoare parfumate; lumânări etc. Ca de fiecare dată, tot ceea ce rămâne la finalul evenimentului va fi donat mai departe unor familii din comunitățile vulnerabile.

De la ora 17, Preasfințitul Părinte Iustin va săvârși a doua parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

De la ora 17,30, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

Biserica greco-catolică ”Sfânta Cruce” Baia Mare găzduiește, de la ora 18, cateheză pentru familii, susținută de pr. Daniel Piț, responsabil Departament familii.

Asociația ”Baia Mare în mișcare” organizează, de la ora 18, alergare de grup. Punct de întâlnire: Statuia ostașului român din parc.

CS Minaur Baia Mare joacă, de la ora 18, la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” Baia Mare, cu CSM București. Intrarea suporterilor se face pe bază de abonament sau bilet, în valoare de 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei. Persoanele cu dizabilități, elevii și persoanele cu vârsta peste 70 de ani vor avea acces gratuit.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica