MARAMUREȘ. Cursă contra-cronometru pentru salvarea unui tânăr rătăcit în munți

Un tânăr ucrainean, în vârstă de 22 de ani a cerut ajutorul autorităților române. Acesta se află în Munții Maramureșului, este în hipotermie și are degerături ușoare. Salvatorii montani au pornit în căutarea sa.
”O noua operatiune de cautare -salvare in aceasta dimineata a SPJ Salvamont Maramures in zona de frontiera, Vf Serban, M-tii Maramuresului. Apelul venit prin 112 in jurul orei 03.00 ne-a informat despre un tanar ucrainean de 22 ani care a trecut frontiera in jurul orei 02.00 si solicita ajutor fiind in hipotermie cu degeraturi usoare atat la membrele inferioare cat si cele superioare , acesta aflandu-se undeva la peste 1700 metri, zona fiind deosebit de periculoasa.
Salvatorii montani au pornit imediat dupa primirea apelului de urgenta spre locatia tanarului care a fost sfatuit sa faca miscari pentru a nu i se agrava starea dar sa nu se indeparteze de locatie pentru a putea fi gasit, acesta avand doar 2% baterie la telefon. Impreuna cu echipa de salvatori a SPJ Salvamont Maramures se afla si un echipaj al Politiei de Frontiera al IPF Sighetu Marmatiei. Ascensiunea pana la locatia tanarului ucrainean va dura intre 7 si 9 ore, aceasta depinzand si de zapada din golul alpin”, spun oficialii Salvamont Maramureș.
ACTUALIZARE:
”Echipa de salvatori este inca in urcare pentru inca cel putin 1 ora si jumatate. A fost pre-alertat si elicopterul de la POA Jibou si adineauri am primit info ca datorita conditiilor meteo cu ninsoare abundenta dupa ora 12.00 elicopterul va fi disponibil pentru extractie pana in jurul orelor 11.30 maxim. Adica totul e cam la limita”, a precizat Dan Benga, managerul Salvamont Maramureș.
Vom reveni.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA