ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Liderii de business din Maramureș, dar și din țară participă la Conferința regională Romanian Business Leaders Maramureș, ediția a III-a. Organizat sub tema centrală „Competitivitatea afacerilor românești. Riscuri și oportunități”, acest eveniment de referință pentru mediul de afaceri local are loc la Hotel Magus din Baia Mare.

De la ora 10, are loc o nouă întâlnire la Cafeneaua Mămicilor, un eveniment gratuit de socializare pentru mămici cu bebeluși. Activitatea se desfășoară la sediul Centrului Comunitar ROUA din Baia Mare (str. T. Vladimirescu 26).

De la ora 13, în sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizează lansarea volumului autobiografic intitulat „Lacrimi și zâmbete”, de dr. Ariton Breban. Publicația a apărut la Baia Mare, Editura Marist, 2024. Moderator: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”. Invitați: editor Cristian Mareș, prof. Vasile Leschian, prof. Petru Istrate.

Minaur Baia Mare joacă, de la ora 15, cu CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca, pe stadionul ”Viorel Mateianu”. Intrarea este liberă.

De la ora 16, la Primera Dru (Tăuții-Măgherăuș) se desfășoară prima conferinţă MERITO Maramureş, despre strategii de învăţare la clasă. Invitat: Mircea Miclea, profesor universitar, specialist în neuroştiinte şi psihologia cogniţiei, cercetător de vârf, fost ministru al Educaţiei.

În Sala Polivalentă de la Sighetu Marmației, are loc, de la ora 16, Cupa României la Box.

Începând cu ora 18, la Casa de Cultură Seini, conferențiază prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Catedra de Studiul Noului Testament – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. Evenimentul are ca temă consumul, dependența de droguri și enigma lor.

La Greenys Baia Mare (str. Teatrului 2) are loc, de la ora 18, un atelier de relaxare cu lut. Tematica acestui atelier este despre frumusețea primăverii veșnic înfloritoare. Participanții vor modela decorațiuni primăvăratice și vor grava în lut cuvinte pline de iubire și pozitivitate. Contribuția la această experiență este între 70 și 90 lei.

De la ora 19,30, la ATP Tech Center, concertează trupa 3 Sud Est.

E.M.I.L. încep 2024 cu albumul „MELANCoOLIC” care va redefini povestea trupei. Se întâmplă la Log Out Baia Mare, de la ora 20. Informații: 0748/667.252.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica