ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Baia Mare găzduiește, de la ora 10, atelierul pentru învățători ”Metode de rezolvare a problemelor la matematică”. Facilitatori: prof. înv. primar Adela Chiorean, prof. înv. primar Paula Chende.

Un workshop de podologie, de la ora 10, co-organizat de Nail Secrets Srl. și Eliam Vavbraha srl. Scopul atelierului este de a oferi o perspectivă mai profundă asupra podologiei și de a oferi persoanelor interesate posibilitatea de a explora lumea interesantă a acestei profesii. Îndrumați de profesioniști cu experiență, se vor aborda subiecte precum cele mai recente tendințe în îngrijirea picioarelor, importanța îngrijirii corecte a unghiilor și cele mai recente metode de tratamente podiatrice. Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea.

De la ora 11, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, Cenaclul Scriitorilor din România – Filiala Maramureș (președinte Florica Bud) organizează întâlnire de cenaclu a membrilor asociației. Citește: poetul Gheorghe Mihai Bârlea. Cu această ocazie va fi sărbătorită și Ziua Mondială a Poeziei. Recital poeți maramureșeni. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș în colaborare cu Reprezentanța Maramureș a Uniunii Scriitorilor din România.

De la ora 11,30, la Teatrul de Păpuși Baia Mare, se joacă spectacolul ”Locomotivioara leneșă”, o poveste despre cum începem noi, micii oamenii, să cunoaştem lumea înconjurătoare, despre curiozităţile vieţii, despre jocuri, despre relaţiile pe care trebuie să le dezvolţi cu cei din preajma ta, spusă şi trăită de micuţa locomotivă. Durată: 60 de minute (fără pauză). Preț bilet: 10 lei.

Ca în fiecare sâmbătă, de la ora 14, în Vadu Izei (”La Gorgan”, nr. 447), au loc ateliere de prelucrare a lemnului. Coordonator: prof. Măriuca Verdeș. Înscrieri la 0765/126.734.

CSM Sighetu Marmației joacă, de la ora 15, cu CSM Victoria Carei. Intrarea se anunță liberă și se vor putea face donații pentru un caz caritabil.

CS Minaur joacă, de la ora 18, cu Bregenz Handball (Austria), în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare. Intrarea suporterilor se face pe bază de abonament sau bilet în valoare de: 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei. Persoanele cu dizabilități, elevii și persoanele cu vârsta peste 70 de ani vor avea acces gratuit.

Teatrul Municipal Baia Mare găzduiește, de la ora 19, spectacolul ”Povești din bucătărie” (șase ani de la premieră). Spectacolul îşi propune să aducă în faţa spectatorilor sinceritatea şi căldura unei întâlniri din bucătăria unui prieten drag, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să facă o radiografie a uneia dintre cele mai confuze perioade din istoria recentă a României: anii ’90. Spectacolul se joacă în sala mare, cu publicul pe scenă. Preț bilete: 25 lei întreg/ 15 lei redus.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica