ENERGIA MIȘCĂRII. Aventură la Muzeul Florean

Asociația ”Energia Mișcării” vă provoacă astăzi la o nouă aventură, inedită, provocatoare și distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți, de data aceasta la Muzeul Florean. Organizatorii anunță două părți ale excursiei. Prima parte va cuprinde un traseu ușor (unul/ doi kilometri), iar a doua parte va continua cu un traseu ușor/ mediu de aproximativ 5-7 km prin pădure, pe deal.

Participanții sunt rugați să aibă ceva lejer de mâncare, un sandvici sau două, fructe, ceva dulciuri pentru energie și lichide de hidratare. Se recomandă îmbrăcăminte adecvată sezonului și unui traseu exclusiv pe dealuri și prin păduri, iar tricoul care este direct pe piele să nu fie din bumbac, ci unul tehnic, din material care nu reține umezeala, pantaloni și geacă de drumeție de sezon, bocanci de munte, bandană, bețe de tracking, tricou de schimb.

Participarea este gratuită, dar cei care doresc pot susține activitățile Asociației ”Energia Mișcării”, făcând donații în contul acesteia: RO47 RNCB 0182 1715 2638 0001 RNCBROBU. Detalii la 0728/309.191 (Remus Diaconu).

Muzeul Florean din Cernești este primul muzeu de artă contemporană din România, fiind fondat de Victor Florean, în anul 1997, împreună cu artistul Mircea Bochiș. La aproximativ doi km distanță de drumul principal dintre Cernești și Târgu Lăpuș, se află muzeul în aer liber sau parcul de sculptură ”Poiana Soarelui”. Unul din principalele obiective ale Muzeului Florean este promovarea tinerelor talente, lucrările acestora fiind prezentate în cel mai mare muzeu în aer liber din județul Maramureș.

Întâlnirea pentru aventură e la ora 10, în parcarea mare a centrului din Copalnic-Mănăștur.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica