ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

La Casa de Cultură Vișeu de Sus poate fi vizitată o expoziție cu lucrări realizate de artiști plastici în Vișeu de Sus și pe Valea Vaserului. În urmă cu 150 de ani, în luna aprilie, în Franța, a fost deschisă prima expoziție de pictură impresionistă, expoziție ce avea să schimbe pentru totdeauna istoria artei. Și cum, în baza colaborării cu orașul francez Croissy-sur-Seine, a fost organizată tabăra de pictură ”Impresionism pe Valea Vaserului”, acum, la început de aprilie, este propusă o nouă selecție de lucrări realizate de artiștii plastici, în Vișeu de Sus și pe Valea Vaserului.

Sunteți invitați să treceți pragul Centrului Cultural Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației pentru a vizita expoziția temporară de pictură ”Alb demult”, semnată de Florin Vale. Expoziția poate fi vizitată până la 14 aprilie. Orar de vizitare: luni-vineri, orele 8-16. Intrarea este gratuită.

De Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, de la ora 18, la Teatrul de Păpuși Baia Mare, are loc un spectacol caritabil susținut de trupa Blues Lovers, de elevii BiAcademy Music School (prof. coordonator Petru Damsa) și de Grup Lira (prof. coordonator Florin Ștefan). Intrarea este gratuită, iar donațiile strânse în cadrul evenimentului vor merge către familiile de copii autiști de la Asociația pentru Autism Magia Unicornilor, care nu-și permit costul terapiilor.

Asociația ”Baia Mare în mișcare” organizează alergare de grup. Întâlnire: la ora 18, la Monumentul Ostașului Român.

Centrul comercial Baia Mare Value Centre vă invită să luați parte la Festivalul Primăverii Băimărene. Până în 7 aprilie, parcarea centrului comercial se transformă într-un carnaval plin de culoare cu atracții pentru toate gusturile. Și pentru că un festival nu e complet fără muzică, pregătiți-vă pentru un weekend plin de ritm: vineri, 5 aprilie – vibrați în ritmurile lui DJ Yaang, sâmbătă, 6 aprilie – lăsați-vă fermecați de vocea lui MIRA, duminică, 7 aprilie – show-ul incendiar al lui Puya. Accesul este liber.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica