ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

De la ora 16, la sediul Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, are loc vernisajul expoziției temporare ”Instantanee americane”. Expoziția prezintă în imagini periplul domnului Ștefan Vida prin locurile cele mai emblematice ale celor două continente americane.

De la ora 17, în Sala de conferințe, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare organizeză lansarea volumului de memorii „Deportați în Donețk”, autor Efrem Știrbu, apărut la Editura MaestroTip, Fersig, 2023. Invitați: prof. univ. dr. Călin Cotoi – Universitatea București, prof. Gavril Ardusătan – Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare. Moderator: Ștefan Sebastian Szobotka.

OFL Baia Mare vă invită începând cu ora 17, să stați „Cu ochii pe verdele urban”, parcurgând la pas un traseu care începe în grădina Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” și continuă prin parcuri și piețe până la Grădina Vie din curtea Bastionului Măcelarilor.

Seara de Networking BNI, un eveniment exclusiv dedicat stabilirii de noi conexiuni profesionale și schimbului de experiențe valoroase, la Hotel Castel Transilvania, de la ora 17. Această întâlnire reprezintă o oportunitate excelentă de a vă extinde rețeaua de contacte și de a descoperi potențiali parteneri sau clienți.

La biserica parohiei ”Înălțarea Domnului” din Baia Mare (str. Dr. Victor Babeș 15A), de la ora 18, Corala Bărbătească ARMONIA, în parteneriat cu SC TIMARA SRL, organizează un concert extraordinar de Paște.

Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor va găzdui în Galeria Hollósy, în perioada 4-27 aprilie, expoziția personală ”Transcendence” a artistului român Mihail Iordache care trăiește de 43 de ani la New York, în Statele Unite ale Americii.  Vernisajul: de la ora 18, la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor Baia Mare. Curator este conf. univ. dr. Laura Teodora Ghinea, directorul Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, președinte UAP Filiala Baia Mare.

CS Minaur joacă, de la ora 18, cu Steaua București, la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” Baia Mare. Intrarea suporterilor se face pe bază de abonament sau bilet în valoare de: 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei. Persoanele cu dizabilități, elevii și persoanele cu vârsta peste 70 de ani au acces gratuit.

Ediția 4 a atelierului de gătit sănătos de la Greenys Baia Mare anunță toate preparatele fără gluten și deserturi chiar fără zahăr sau îndulcitori. De la ora 18, participanții vor avea ocazia să gătească și să savureze preparatele: pancakes cu banane, paste cu pesto și o surpriză dulce – mousse de ciocolată. Atelierul va fi pe bază de donație, generozitatea participanților contribuind la îndeplinirea scopului social și sustenabil al Asociației Suflete Verzi Greenys. Donație recomandată: între 70 și 90 lei.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica