ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

În cadrul programului educațional ”Muzeul Viu”, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș au loc, între 16 și 25 aprilie, ateliere de Paști. Activitățile se desfășoară de luni până vineri, de la ora 9,30.

Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” găzduiește, de la ora 14, vernisajul micro-expoziției ”Transfigurare și reinterpretare – Portretul între modern și contemporan”. Aceasta prezintă lucrările studenților Programului de studii Arte Plastice (pictură, licență) din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

La Greenys (Baia Mare, str. Teatrului 2), are loc un nou schimb de haine și obiecte, de la ora 17. Exemple de ce poți să aduci: haine pentru adulți și copii, curate și fără găuri; încălțăminte; cărți și semne de carte; boluri, farfurii, oale și alte obiecte de bucătărie; ghivece, cu sau fără plante în ele; electronice (nu electrocasnice), funcționale și de dimensiuni mici; jocuri; rechizite; ghiozdane; obiecte de artizanat; instrumente muzicale; rame; bibelouri; pături; covoare etc. Aduci haine și obiecte de mărime mică ori medie în stare bună și în cadrul evenimentului poți să iei gratuit orice ai nevoie. Ca de fiecare dată, tot ceea ce rămâne la finalul evenimentului va fi donat mai departe unor familii din comunitățile vulnerabile.

Asociația ”Baia Mare în mișcare” organizează, de la ora 18, alergarea de grup, specifică zilei de marți. Întâlnirea se dă la Statuia Ostașului Român.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica