VIDEO ALERTĂ. Urs filmat la intrarea în Băiuț

Alertă în Băiuț, după ce, pe rețelele de socializare circulă o filmare cu un urs surprins la intrarea în localitate. Oficialii primăriei au confirmat faptul că animalul sălbatic a coborât în zona locuită, motiv pentru care localnicii trebuie să fie precauți.

”Referitor la filmările și imaginile cu un urs, apărute in aceasta ďupă amiază pe rețelele de socializare, în localitatea Băiut, rugăm cetățenii ca în astfel de situații să anunțe imediat autoritățile prin apelarea serviciului unic de apeluri de urgență 112 pentru a avertiza cetățenii de prezența ursului în zonă și pentru a emite mesajul ”RO ALERT”.
La nivel local s-a constituit o echipă de intervenție în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și s-a procedat la stabilirea unui plan de măsuri.

Pentru a evita producerea unor situații care să pună în pericol viața persoanelor sau integritatea fizică a acestora, rugăm cetățenii să păstreze distanța față de urs, să nu îl hrănească și să nu îl fotografieze”, au transmis oficialii CJSU Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA