ATENȚIE. Înscrierile la creșă și grădiniță încep mai devreme

În acest an, înscrierile la creșă și grădiniță vor începe mai devreme, pe 27 mai, potrivit ordinului de ministru publicat deja în Monitorul Oficial. Între 27 mai și 14 iunie, vor putea depune cereri părinții care doresc să-și înscrie copiii la creșă și grădiniță pentru prima oară. De asemenea, copiii care au mai frecventat grădinița sau creșa vor putea fi reînscriși între 20 și 24 mai.

În prima etapă de înscrieri, între 27 mai și 14 iunie, părinții vor depune la sediul unității de învățământ o cerere cu trei opțiuni. Etapa are mai multe faze. Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

Pe 14 iunie se vor afișa listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere. Între 17 iunie și 5 iulie, va avea loc etapa a II-a de înscrieri pe locurile rămase libere. Conform calendarului, în data de 5 iulie, se va afișa lista cu copiii înscriși după a II-a etapă și locurile rămase libere. Între 19-29 august este planificată etapa de ajustări în care vor fi înscriși copiii care nu au primit un loc în primele două etape sau nu au fost înscriși.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica