PERMUTĂRI pe scena politică locală. 10 candidați pentru Primăria Baia Mare

Deși lista candidaților pentru Primăria Baia Mare crește de la o zi la alta, se contureză tot mai mult cercul restrâns al candidaților cu șanse reale:

Alianța USR-PMP (din care a fost exclusă Forța Dreptei, la pachet cu Cristian Anghel, fostul edil al Băii Mari, condamnat în trecut la închisoare cu executare) va merge cu deputatul USR, Brian Cristian, candidat la Primărie și cu liste comune pentru Consiliul Local (1.Brian Cristian – USR; 2.Florin Creț – PMP; 3.Radu Trufan – PMP; 4.Sorin Ilieș – USR, conform 2mnews.ro).

Partidul Social Democrat nu a identificat un candidat apt să devină primar al Băii Mari, motiv pentru care a decis să îl sprijine pe primarul interimar, Doru Dăncuș (fost la PNTCD, fost în alianța care l-a susținut pe Cătălin Cherecheș), deși acesta s-a afișat deja în compania liderilor locali ai AUR.

Partidul Național Liberal încă nu are un candidat anunțat, dar indiferent cine va fi acest, partidul are toate motivele să emită pretenții. Sigur, cel mai vehiculat nume este a lui Ionel Bogdan. Apoi s-a mai vorbit despre Bogdănel Gavra (care, la un moment dat, era în cărți pentru a candida din partea AUR).

În cursă vor mai intra și alți candidați, după cum și-au exprimat intenția cu diferite ocazii:

Mircea Cirț, probabil din partea formațiunii Inițiativa Verticala Nouă.

Cristian Anghel, din partea partidului Forța Dreptei;

Liviu Marian Pop, din partea PUSL:

Călin Herțeg, din partea partidului REPER;

Istvan Pap, din partea UDMR;

Călin Matei (dar nu se cunoaște partidul);

– Partidul Conservator (PNCR) se pare că va avea un candidat;

GlasulMM
GlasulMM