AVOCAȚII lui Cătălin Cherecheș pregătesc o nouă cale extraordinară de atac

Avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, și-a publicat pe contul unei rețele de socializare, programul profesional de săptămâna viitoare. În agenda de vineri e notat: “Vineri voi fi la Cluj, unde se va judeca contestația în anulare a domnului Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, încercând să anulăm condamnarea (nelegală în opinia apărării) de 5 ani închisoare”.

Reamintim faptul că avocații fostului primar au mai încercat anularea sentinței de condamnare cu închisoare la începutul lunii decembrie 2023, când au cerut strămutarea judecării cauzei. Însă judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererea ca fiind nefondată.

Avocaţii lui Cherecheş mai au la dispoziţie două căi extraordinare de atac prin care se poate obţine anularea condamnării, respectiv recursul în casaţie şi contestaţia în anulare.

În 26 decembrie 2023, Răzvan Doseanu declara pentru Antena 3: „Am depus o contestație în anulare la Curtea de Apel Cluj, care a primit termen anul viitor, în luna aprilie. Până atunci urmează procedura de extrădare”.

Contestația în anulare are termen de judecată pe 17 aprilie 2024, potrivit portalului instanțelor. Dacă acest termen a fost devansat pe 15 martie 2024, rămâne de văzut.

(Foto: Arhiva Glasul)

GlasulMM
GlasulMM