AVOCATUL Răzvan Doseanu ne-a dezvăluit STRATEGIA prin care încearcă ANULAREA CONDAMNĂRII lui Cătălin Cherecheș

Glasul Maramureșului i-a solicitat avocatului Răzvan Doseanu detalii legate de recursul în casație, pe care apărarea lui Cătălin Cherecheș a formulat-o, ca ultimă cale extraordinară de atac, pentru a obține anularea condamnării în noiembrie 2023.

Răzvan Doseanu ne-a pus la dispoziție un material publicat pe site-ul Lumea Justiției, sub semnătura lui Valentin Busuioc și care tratează acest subiect. Aflăm astfel care este strategia pe care apărarea lui Cătălin Cherecheș o va folosi în speranța că se va obține anularea sentinței și eliberarea fostului edil.

“Avocatul Razvan Doseanu a cerut Inaltei Curti sa precizeze de cand incepe sa curga termenul de prescriptie: de la pretinderea mitei sau de la primirea ei efectiva? Solicitarea de pronuntare a hotararii prealabile a fost formulata in dosarul de contestatie in anulare al fostului primar de Baia Mare, Catalin Chereches”, scrie Valentin Busuioc.

Avocatul a ridicat problema de mai sus la termenul de vineri, 15 martie 2024, al dosarului nr. 1176/33/2023 de la Curtea de Apel Cluj, format dupa ce fostul primar de Baia Mare Catalin Chereches a depus contestatie in anulare fata de condamnarea la 5 ani cu executare primita in 24 noiembrie 2023 pentru luare de mita dispusa prin decizia judecatoarelor Monica-Ioana Sortan si Georgiana-Rodica Farcas-Hingan de la CA Cluj.

“O condamnare controversata, semnalam la acea vreme, in conditiile in care asupra judecatoarei Hingan planau suspiciuni de incompatibilitate dupa ce formulase denunt la DNA impotriva soacrei lui Chereches, care ar fi incercat s-o mituiasca. Georgiana Hingan a formulat cerere de abtinere, dar judecatoarele Monica Sortan si Luminita-Maria Firicel i-au respins-o, cu o motivare in cel mai bun caz neconvingatoare”, susține Valentin Busuiocț

Teza apararii este ca daca ICCJ va stabili ca termenul de prescriptie se calculeaza de la data comiterii primei modalitati alternative a infractiunii (in cazul nostru, pretinderea mitei), atunci a intervenit prescriptia pentru Catalin Chereches, in baza deciziilor CCR nr. 297/2018 si 358/2022, interpretate prin HP nr. 67/2022 a Inaltei Curti.

(Foto: arhiva Glasul)

GlasulMM
GlasulMM