AZILELE GROAZEI (23) SE CLATINĂ SCAUNE. Control la IPJ Maramureș. Se cere demiterea șefului AJPIS

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit astăzi, 20 iulie, în debutul ședinței de Guvern, despre problemele care au fost identificate în centrele de bătrâni. Ciolacu a cerut demiterea inclusiv a șefului AJPIS Maramureș, județul nostru fiind unul dintre județele unde au fost depistate mari probleme. Mai mult, premierul a anunțat că a fost dispus un control la IPJ Maramureș.

„Secretarul de stat Bogdan Despescu m-a anunțat deja că a dispus controale la Inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea. Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei. De aceea urmează cealaltă parte esențială, modificarea legislației privind acreditarea, monitorizarea și controlul acestor centre”, a spus Marcel Ciolacu.

„Suntem la finalul controlului la nivel naţional pe care l-am cerut în şedinţa de guvern şi deja există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme. Există o situaţie, sincer, de netolerat: judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin – toate sub ochii funcţionarilor statului român. Plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în: Arad, Giurgiu, Constanţa, Maramureş, Hunedoara, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al Muncii, doamna Simona Bucura Oprescu, ca toţi şefii Agenţiilor Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, celebrul AJPIS din aceste judeţe, plus şeful Agenţiei Municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi din funcţie, până la finalizarea anchetelor disciplinare”, a precizat premierul României.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA