BAC 2023. Ce pași trebuie să urmeze elevii care contestă nota primită

Elevii care sunt nemulțumiți de nota primită la una sau mai multe probe ale examenului de Bacalaureat, vor avea la dispoziție 4 ore să depună contestație, anunță ISJ Maramureș.

Luni a debutat Bacalaureatul cu proba la limba română, iar astăzi elevii au susținut a doua probă, cea obligatorie a profilului. Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Rezultatele urmează să fie publicate în data de 3 iulie, iar tot în acea zi, elevii vor avea 4 ore la dispoziție pentru a depune contestațiile.

”Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a precizat conducerea ISJ Maramureș.

Cu ce medie se promovează Bacalaureatul

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online). În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

1. recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

3. obținerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puțin 6.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA