BAIA MARE. A început montarea parcului fotovoltaic la Spitalul Județean de Urgență

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a făcut un live azi dimineață în care a prezentat stadiul lucrărilor la parcul fotovoltaic din curtea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Aici deja au început lucrările de montare și totul va fi gata în aproximativ o săptămână. Recepția lucrării se va face chiar înainte de Crăciun, a mai precizat acesta.

”Prin parcul fotovoltaic pe care-l vom face aici, vom asigura aproape 70% din consumul de energie pentru Spitalul Județean. Aici se consumă în fiecare zi o cantitate foarte mare de energie electrică. Sunt foarte multe saloane, peste 120 de paturi, multe cabinete medicale, laboratoare, săli de operație. Cheltuim milioane de lei pe an, doar pe consumul de energie electrică. De aceea am făcut un proiect european, pentru a reduce din cheltuieli.

Vorbim de 0,9 megawați, adică 900 kilowați oră, care vor fi produși la Spitalul Județean. Sunt aproape 2.000 de panouri care se montează în partea din spate a spitalului județean. Deja o parte sunt montate și urmează să finalizăm într-o săptămână, iar înainte de Crăciun să putem face recepția și să putem  deconta banii europeni. Vorbim de un proiect de peste 1 milion de euro”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

(Advertorial)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA