IONEL BOGDAN. ”Mă înscriu și eu în rândul celor care sunt sătui să audă despre Aquapark”

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a recunoscut că și el se numără printre cetățenii sătui să audă de proiecte privind aquapark-uri, care rămân însă mereu la stadiul de vorbe. În ceea ce privește însă proiectul de la Baia Sprie, aici lucrurile prind contur, iar în luna aprilie proiectul va fi depus spre finanțare. Dacă totul merge bine, aquapark-ul din Baia Sprie va fi gata în doi ani.
”Vă propun să începem săptămâna cu o veste excelentă, pe o temă extrem de sensibilă pentru maramureșeni, dar mai ales pentru băimăreni. Mă înscriu și eu în rândul celor care sunt sătui să audă despre #Aquapark, la fel cum îmi doresc să pot merge cu familia, cu copiii, cu prietenii, la noi, în Maramureș, să ne recreem, și nu în județele vecine sau peste graniță.
În luna aprilie depunem spre finanțare unul dintre cele mai așteptate proiecte de agrement din istoria județului: Aquapark Maramureș! Acest centru de agrement îl dezvoltăm în Baia Sprie.
Proiectul este de mult timp pregătit, am trecut de toate etapele necesare, am solicitat luna trecută și acordul de mediu, iar acum, în sfârșit s-a deschis axa de finanțare și putem spune că intrăm în linie dreaptă pentru realizarea acestuia! Investiția se ridică la 38 de milioane de euro.
Nu o să îl putem construi anul acesta, asta pentru că vorbim despre o lucrare de anvergură, care ne dorim să fie la cele mai înalte standarde de calitate. Însă, după ce primim finanțarea, în doi ani de zile vom merge cu familia, prietenii și îi vom primi pe turiști la această zonă de agrement mult așteptată la noi, în #Maramureș!
Capacitatea aquapark-ului a fost gândită pentru 3.000 de persoane pe zi, pe timp de vară și 1.000 de persoane pe zi în restul anului. Zona de agrement exterioară cuprinde 3 bazine, dar și o piscină generoasă cu tobogane și alte elemente similare, spații comerciale, terenuri de sport, terase și zone verzi. Partea interioară va cuprinde piscină, bazin de înot, piscină pentru copii, piscină cu ansamblu de tobogane, zonă de wellness, alimentație publică, inclusiv restaurant „a la carte”, vestiare cu depozitare, zonă administrativă și spații tehnice.
Aquapark-ul se va desfășura pe 3 nivele. Conceptul interior se axează pe recrearea naturii, cu terarii și grădini interioare. Aquapark-ul va fi dezvoltat pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați și va avea absolut toate funcțiunile necesare pentru a primi, în cele mai bune condiții, maramureșenii și turiștii. La fel ca și majoritatea dintre voi, și eu sunt sătul să tot aud despre planuri legate de astfel de investiții. Tocmai de aceea, unul dintre demersurile prioritare în mandatul meu a fost această investiție. Voi reveni cu noutăți în luna aprilie și vă voi ține permanent la curent cu stadiul implementării proiectului.
Le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean pentru implicarea lor ca acest proiect important pentru dezvoltarea turistică și economică a județului să devină realitate!”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
(Advertorial)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA