BAIA MARE – Au furat camerele video de la mai multe firme din oraș

Doi tineri din Baia Mare sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat. Este vorba de doi băimăreni de 23 și 24 ani, daunele fiind produse la trei societăți comerciale din oraș. Totul a plecat de la trei sesizări care au fost înregistrate la Poliția Municipiului Baia Mare în zilele de 02 și 03 februarie a.c., „prin care, persoanele vătămate au reclamat faptul că, la sfârșitul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie, persoane necunoscute au sustras camerele de supraveghere montate, aparținând unor societăți comerciale din municipiu”.

„În una dintre sesizările înregistrate, persoana vătămată, un bărbat de 63 de ani din Baia Mare, a relatat faptul că în cursul lunii ianuarie, persoanele au sustras camera de supraveghere la data de 22 ianuarie a.c., iar ulterior, după montarea unei alte camere video, aceștia au acționat din nou la data de 28 ianuarie a.c., prin aceeași metodă. Polițiștii au efectuat activități informativ-operative și prin ordonanță, a fost dispusă reținerea unui tânăr de 24 de ani din Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, înfăptuită prin patru acte materiale și, totodată, reținerea unui alt tânăr de 23 de ani din municipiu, sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la furt calificat”, precizează IPJ Maramureș.

În continuare, se efectuează cercetări, sub coordonarea instanței de judecată competentă, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Marcel Șerban

dh
dh