BAIA MARE AZI. Casa de Cultură a Sindicatelor, mândria Băii Mari, distrusă de nepăsare

Situația Casei de Cultură din Baia Mare este una dezolantă. Clădirea este una simbolică și emblematică pentru oraș, iar zilnic locuitorii urbei trec probabil prin fața edificiului și privesc cu revoltă cum nepăsarea autorităților duce la degradarea tot mai accentuată a imobilului.

Casa de Cultură a Sindicatelor era cunoscută în urmă cu câțiva ani, drept locația preferată de liceeni pentru organizarea balurilor bobocilor. Ocazional, aici erau găzduite și alte spectacole folclorice sau de muzică clasică. În 2019 s-a luat decizia ca, clădirea să fie închisă, deoarece nu oferea minime condiții de confort, precum căldură în timpul sezonului rece. Odată închisă însă, nici nu a mai fost redeschisă, deoarece nu s-au găsit soluții pentru investiții și pentru modernizarea ei.

Mai jos vă prezentăm o galerie foto și un scurt video a felului în care arată acum Casa de Cultură a Sindicatelor, cândva mândria Băii Mari.

 

Glasul Maramureșului demarează o campanie despre felul cum arată Baia Mare azi. Dacă surprindeți imagini inedite sau doriți să semnalați diverse probleme legate de oraș, o puteți face trimițând fotografii sau filmări la adresa redacției: info@glasulmm.ro.

Ana-Maria HOJDA

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA