BAIA MARE. Care sunt locațiile pentru afișajul electoral

A fost stabilită lista cu locațiile unde sunt permise afișajele electorale, pentru Municipiul Baia Mare. Panourile pentru afișele electorale vor fi amplasate în 21 de locații din municipiul reședință de județ. La fiecare locație se vor amplasa câte 8 panouri.

Locații pentru afișajele electorale Baia Mare:

1. Complex alimentar “Unic” – Strada Victoriei
2. Complex “RFN”
3. Agenția C.F.R.
4. Complex alimentar “Meda” – B-dul Decebal
5. Palatul de Justiție
6. Gara C.F.R.
7. Semilumă
8. Piața Revoluției
9. B-dul Unirii intersecție cu strada Progresului
10. Platoul Complex Elvila – strada Vasile Alecsandri nr.91B
11. Complex “Șatra” – strada Grănicerilor
12. Complex alimentar “Ferneziu” – strada Barajului
13. Ferneziu Școala Gimnazială Mihai Sadoveanu Lunci
14. Școala Gimnazială nr. 13 Firiza
15. Firiza intersecție cu Valea Neagră
16. Casa de Cultură
17. Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime
18. Complex Albina
19. Valea Borcutului – Biserica Sf. Dumitru
20. B-dul Republicii intersecție cu B-dul Traian
21. B-dul București intersecție cu B-dul Republicii

”Locurile speciale pentru afişajul electoral pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 pot fi folosite numai de partidele politice,
alianţele politice şi alianţele electorale sau organizaţiile minorităţilor naţionale care depun liste de candidați, candidaturi pentru funcția de primar și de președinte al consiliului județean, precum și de candidații independenți.

Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral. Un afiş
electoral amplasat în locurile prevăzute la art. 1 nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.

Sunt interzise afişele electorale care combină culorile sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat.

Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.

Asigurea integrității panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locurile autorizate, prevăzute la art. 1, se va realiza cu sprijinul Direcţiei Poliţia Locală”, precizează reprezentanții Primăriei Baia Mare.

Ana-Maria HOJDA

(Poza arhiva Glasul)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA