BAIA MARE. Ce spune primăria despre proiectul imobiliar din zona terenului de atletism

De curând a fost lansat un nou proiect imobiliar premium, în cadrul căruia vor fi ridicate trei blocuri în zona terenului de atletism din Baia Mare, denumite Unirii Towers. Oficialii primăriei, prezenți la eveniment, au ținut să precizeze că investitorii s-au grăbit cu obținerea autorizațiilor. Astfel, imobilele vor avea ultimele etaje retrase, în loc să fie complete.
”Am transmis investitorilor că au și avantaje, dar și dezavantaje. S-au grăbit să vină cu autorizația la semnat anul trecut. Dacă ar fi așteptat până recent, când am aprobat noul Plan Urbanistic Zonal, acel controversat PUZ din zona Stadionului de Atletism, ar fi avut posibilități mult mai ample de construire. În loc de P+9 cu etaje retrase, cum au acum, ar fi putut avea cu etaje complete. Cred că dezvoltarea pe verticală într-un oraș ca al nostru este, însă, soluția. De aceea apreciez acest proiect.
Având o primărie destul de săracă și încercând să scoatem bani din „piatră seacă”, am și făcut un calcul la impozit: 19 milioane investiție reprezintă mulți bani de încasat la bugetul local prin taxe și impozite! Le mulțumesc investitorilor pentru asta, pentru că ei contribuie prin ceea ce dezvoltă și la bugetul municipiului Baia Mare”, a declarat Doru Dăncuș, viceprimar cu atribuții de primar.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA