BAIA MARE. Cum o oală te poate lăsa pe drumuri

Au fost și maramureșeni care nu au avut parte de sărbători tocmai fericite. Unii au rămas fără acoperiș deasupra capului, iar alții au fost aproape să-și dea foc la apartament dintr-o neglijență.

Sâmbătă, pompierii din cadrul Stației Târgu Lăpuș au intervenit la Cupșeni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe. Focul a distrus circa 90 % din suprafața acoperișului din lemn. De asemenea, în urma incendiului au fost distruse diverse materiale textile și 15 metri pătrați de plafon din lemn. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric al unui cablu defect.

”Tot sâmbătă, pompierii sigheteni au intervenit în cazul a două accidente rutiere, soldate cu victime, în localitățile Berbești și Leordina. Victimele au fost transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ. În Baia Mare, salvatorii băimăreni au fost alertați despre producerea unui incendiu la un tablou electric dintr-un apartament de pe bulevardul Republicii. În urma incendiului a ars izolația de pe cablurile electrice din interiorul tabloului de siguranțe”, precizează reprezentanții ISU Maramureș.

Duminică, la Vișeu de Jos, salvatorii vișeuani au lichidat un incendiu izbucnit la un coș de fum. A ars doar funinginea din interiorul coșului de fum. La Oncești, pompierii sigheteni au lichidat un incendiu produs, tot din cauza unui coș de fum, la acoperișul unei case. Focul a distrus circa 150 de metri pătrați de acoperiș din lemn, 100 de metri pătrați de parchet laminat și 100 de metri pătrați de tavan din lemn. La Borșa, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la un coș de fum. A ars doar funinginea din interiorul coșului.

O oală uitată pe foc și un câine căzut în Săsar

Luni pompierii băimăreni au intervenit pe strada I.L. Caragiale din Baia Mare, unde într-un apartament propietarul a uitat o oală pe foc. Pompierii au intervenit rapid și au ventilat spațiile inundate cu fum. În urma incendiului a ars doar mâncarea din oală. Tot luni, salvatorii băimăreni au salvat un câine căzut în albia râului Săsar.

Astăzi, Detașamentul de pompieri ” Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare a fost solicitat să intervină în Baia Sprie, unde un coș de fum a fost cuprins de flăcări. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum.

Marcel ȘERBAN

(Foto: Arhiva Glasul)

dh
dh