BAIA MARE. ”Dorul pâinii de acasă”, la a doua ediție, la Muzeul Satului

Conducerea Muzeului Satului organizează a doua ediție a evenimentului intitulat ”Dorul pâinii de acasă”, în cadrul căruia se va pregăti pâine, așa cum se făcea din bătrâni în satul arhaic. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 12 august.

”Se apropie cu pași repezi sărbătoarea Sfânta Maria Mare, când cei dragi, stabiliți pe alte meleaguri se întorc acasă, ocazie cu care organizăm a doua ediție a evenimentului „Dorul pâinii de ACASĂ”. Alături de noi se află colegii de la Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Liviu Borlan Maramureș. Mare ne este mulțumirea să vă anunțăm că vor fi prezente găzdoi pricepute care vor pregăti pâinea așa cum se face din bătrâni și vor aduce povestea bobului de grâu până la la pâinea caldă, proaspăt scoasă din cuptor.

Producătorii locali vă vor aștepta cu multe bunătăți, iar meșterii populari vor prezenta produse deosebite, dar își vor arăta și dibăcia prin demonstrații. Copiii vor putea descoperi variate instalații tehnice tradiționale în miniatură și vor învăța cum funcționează, iar părinții se vor putea bucura de un concert deosebit se pricesne De Sfântă Mărie Mare. Conceptul inedit Moirologue va încheia un weekend la care vă invităm cu drag să participați”, anunță conducerea instituției.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA