BAIA MARE. Elevi de la liceele bune din oraș, prinși în baruri și cafenele

Peste 30 de elevi din Baia Mare au fost prinși prin baruri și cafenele, în timpul programului școlar. Ieri a fost organizată o activitate de control cu reprezentanți ai mai multor instituții, respectiv polițiști locali, jandarmi sau responsabili ai ISJ Maramureș. Verificările au avut drept scop combaterea absenteismului, dar și a consumului de substanțe interzise. Și agenții economici au fost luați la întrebări și s-a controlat dacă au vândut băuturi alcoolice sau energizante minorilor.

”În cursul zilei de joi, 25 aprilie a.c. în intervalul orar 08:15 – 13:00 Direcția Poliția Locală Baia Mare a desfășurat o nouă acțiune comună de control sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, la care au participat polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică, inspectori școlari, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmii Județean „Pintea Viteazul” Maramureș, având ca obiect prevenirea și combaterea consumului de droguri și substanțe psihotrope, prevenirea și combaterea absenteismului.

Totodată a fost verificată și respectarea interdicției de a comercializa băuturi alcoolice, băuturi energizante sau produse din tutun minorilor(elevilor),de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică și care funcționează în proximitatea unităților de învățământ, după cum urmează:

* Colegiul Național „Gh. Șincai”
* Colegiul Național „Vasile Lucaciu”
* Colegiul Național „Mihai Eminescu”
* Colegiul „C. D. Nenițescu și Școala Gimnazială „Petre Dulfu”
* Colegiul de Arte Baia Mare.

În urma controlului efectuat s-au depistat și identificat 32 de elevi care se aflau în afara unităților de învățământ verificate, în barurile și cafenelele din proximitatea școlilor/liceelor, fiind de asemenea verificați și 9 agenți economici fără a fi constatate încălcări ale dispozițiilor legale de către aceștia. Inspectorii școlari care au participat la această acțiune vor înainta datele de identificare ale elevilor depistați în baruri, conducerii unităților de învățământ la care elevii în cauză urmează cursurile, spre a fi dispuse măsuri necesare”, transmite Biroul de Comunicare al Primăriei Baia Mare.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA